Tipus de pèls de Gos

15.09.16

selva_veterinarisPèls dels gossos.
Maria José Velarde
Llicenciada a la Universitat d’Extremadura especialitzada en medicina de petits animals.

 


 

Tipus de pèls de Gos.

Cada gos és únic i les cures que necessitarà també, en aquest article treballarem amb els diferents tipus de pelatge definint cadascun i classificant perquè trobis el que li pertany a la teva mascota.

Encara que creguis que no és important , conèixer el pelatge del teu gos t’ajudarà en el moment de voler tallar-li el pèl , banyar-lo etc. També comprendràs millor com regulen la seva temperatura i si per tant si necessiten o no un abric extra que els protegeixi.

  • El pèls dur és aquell que tenen, per exemple, els Westy . En aquest cas haurem de treballar amb maquinetes elèctriques i no farem servir suavitzants o olis .
  • El pèls arrissats és característic dels Caniches entre d’altres i requereix un xampú especial de tipus humectant. El tall s’ha de fer a tisora en determinades zones i amb maquineta en unes altres.
  • El pèls curt és propi de races com el bòxer o el pitbull i no necessita de cap tall , exceptuant exemplars de pèl mitjà – llarg que són poc comuns. Per a això, podrem repassar algunes zones amb la maquineta per igualar-lo. No farem servir suavitzants ni olis.
  • Els cabells llargs podem relacionar-lo amb els Yorkshire i aquest sí que requereix d’un suavitzant i d’un tall amb tisores.

 

Un cop identificat el tipus de pèl del nostre gos ja podem començar a pensar què necessitem i com va a ser el tall que requereix. A més has de prestar atenció si el teu gos és un Bichón Maltès ja que aquests requereixen un tall que superi sempre els 4 centímetres , com a conseqüència d’un tall excessiu podríem tornar el seu mantell arrissat.

perruqueria_canina perruqueria_canina perruqeria_canina_tallant perruqeria_canina_tallant perruqeria_canina_tallant

 

Un cop identificat el pelatge del teu gos hauràs de decidir quin tipus de tall és el que realitzaràs i per tant, que productes i preparació requereix el treball. Si tens dubtes de com realitzar el tall adequat pots acudir la primera vegada a un especialista en perruqueria canina o observar tutorials a Internet per guiar-te , després ja podràs fer-ho tu mateix .

Abans de començar a tallar els cabells al teu gos hauràs de preparar el bany amb els productes específics per a la seva pelatge incloent el condicionador si és de pèl llarg. També és important que preparis una taula o zona de tall en un lloc tranquil per treballar. En moltes perruqueries canines observaràs taules amb un braç extensible per lligar a la teva can sense que es mogui i acaben oferint un assecador al final del braç per facilitar el procés.

Recomanem la Cosméstica profesional canina Dogo Pets Care.

Dogo Pets Care

 

Dogo Pets Care Champús

 

 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *