Urgències veterinàries – Espigues clavades

26.05.17

selva_veterinaris

Urgències veterinàries Tarragona – Espigues clavades
Maria José Velarde
Llicenciada a la Universitat d’Extremadura especialitzada en medicina de petits animals.

 


 

Urgències veterinàries – Espigues clavades als ulls

Arriba l’estiu i és hora de jugar al camp. De córrer i saltar entre la vegetació i les herbes que semblen inofensives. Però de vegades no ho són tant i és que certes plantes, i en especial algunes herbes, envolcallen les seves llavors amb espigues que tenen un risc elevat per als nostres amics. Sobretot per als més juganers.

Aquest és el cas d’en Black que ens ha hagut de visitar en dues ocasions i amb pocs dies de diferència perquè unes espigues se li van clavar als ulls. El primer dia a l’ull dret i uns dies més tard a l’ull esquerra. Degut al perill que suposa la intervenció en una zona tant delicada com ho són els ulls, es va haver d’anestesiar per poder-li retirar les espigues i realitzar les cures adequades per tal que no apareguessin infeccions en una zona tant propensa i exposada com ho són els ulls.

 

URGÈNCIES VETERINÀRIES TARRAGONA - ESPIGUES ALS ULLS | SELVA VETERINARIS

Servei d’urgència veterinària per unes espigues d’herba clavades als ulls

URGÈNCIES VETERINÀRIES TARRAGONA - EXTRACCIÓ D'ESPIGUES CLAVADES | SELVA VETERINARIS

Espigues retirades del gos amb anestèsia.

 

URGÈNCIES VETERINÀRIES TARRAGONA - INTERVENCIÓ PER RETIRAR ESPIGUES | SELVA VETERINARIS

Espigues retirades després de la intervenció.

Les espigues suposen un perill en potència pel fet que la seva morfologia fa que mai es deixin anar i en canvi sí puguin anar clavant-se bé en la pell de l’animal, ulls o de forma molt recorrent, en les oïdes. A vegades passen molt desapercebudes i no és fins que l’animal presenta una infecció visible no ens adonem del problema que tenen els nostres companys. I això és força perillós perquè abaixa les defenses i exposa a l’animal a d’altres malalties que poden suposar un risc molt elevat per exemple en cadells.

Cal doncs estar alerta en aquesta época de l’any i al menor símptoma, acudir al centre veterinari o realitzar una trucada d’urgència per tal d’evitar que l’anima pateixi i se li puguin retirar les espigues i fer les cures necessàries en la zona afectada.

Si mai us trobeu en aquest cas us recomanem que ens feu una trucada prèvia per començar a actuar el més aviat possible i establir quines són les prioritats en el vostre cas.

Esperem que no ens hagueu de trucar però si ho necessiteu, allí hi serem.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *